vineri, 21 septembrie 2007

«Am văzut un extraterestru!»


Un grup de ţărani din judeţul Mehedinţi par să fi luat-o razna. Ei jură că au zărit în carne şi oase, lângă o claie de coceni, un extraterestru! Sătenii susţin că l-au văzut pe “Superman” şi atunci când s-a înălţat pe deasupra caselor către cer, iar acum regretă că n-au intrat în vorbă cu el. Acest episod românesc din “Dosarele X” se află în lucru la poliţie, iar preotul nu ştie cum să reacţioneze.
Satul Gemeni a fost locul în care, luni dimineaţă, un extraterestru a aterizat pentru câteva ore, după care şi-a luat zborul şi a dispărut pe cer. Cel puţin aşa susţin ţăranii care l-au zărit că stătea nemişcat, “probabil ca să-şi încarce bateriile”. Ei se jură că nu au luat-o razna şi că povestea e adevărată: ciudăţenia era de statura unui om, purta un costum albastru cu dungi albe care lucea de-ţi lua ochii, avea capul rotund şi semăna “aşa, musculos, cu Superman din filme”, zic oamenii.
Alţi martori oculari spun că l-au văzut ulterior cum a zburat în poziţia “drepţi în picioare” pe deasupra caselor în direcţia Craiova, apoi s-a făcut nevăzut. Oamenii se căiesc acum că nu s-au apropiat de el ca să-l întrebe de vorbă ori măcar să-l atingă, însă au crezut iniţial că e vorba de un păpuşoi, pus în glumă de copii poznaşi.
Buimăcit de cele auzite, preotul satului, Lăpădat Popa, nu exclude să intervină cumva dacă ciudăţenia îşi mai face apariţia. “Poate facem o slujbă religioasă, poate punem o cruce în acel loc. Eu îi cred pe oameni, că n-ar putea să mintă toţi la fel. Nu ştiu dacă e minune dumnezeiască! M-au pus şi pe mine pe gânduri!”, ne-a declarat preotul Lăpădat.
Ion Cruţan, în vârstă de 68 de ani, povesteşte că luni dimineaţă s-a trezit în jurul orelor 6.30 şi s-a dus să-şi facă nevoile. Cum a ieşit, buimac, din veceul aflat în fundul bătăturii a şi dat cu ochii de extraterestru. L-a descris exact ca şi ceilalţi săteni. “Eu crezui că e vreo mascotă pusă de copiii ăştia din sat!”, povesteşte nea Ion. Soţia acestuia, Ana Cruţan, susţine că a văzut şi ea ciudăţenia. “Era îmbrăcat într-o culoare bleu, cu dungi albe pe picioare. Era aşa, ca scafandrii, şi sclipeau hainele pe el”, susţine femeia.
Alt sătean, Aristică Găletuşe, a crezut că e Superman: “Auzii că îl văzură mai mulţi că zbură peste case. Mai mult ca sigur că fu extraterestru. O fi stat să-şi încarce bateriile! Omul nu făcu rău la nimeni, plecă la treaba lui! Dar vă jur că este adevărat, nu eram beat! Acum mă căiesc că nu m-am dus să-l ating să văd ce este sau să vorbesc cu el”, susţine Aristică Găletuşe.
Constantin Toader, de 41 ani: “Nu eram băut şi nu-s nebun. Cam la 100 de metri pe cer zbura aşa, în picioare, spre Craiova, un om îmbrăcat în albastru. Nu scotea fum, nu făcea zgomot”
Poliţia face verificări
Şeful postului de poliţie, agentul şef Ion Anuţa, spune că se fac verificări în vederea elucidării situaţiei. “Am fost la faţa locului, să liniştim sătenii, şi am luat declaraţii de la 7-8 persoane. Povestea nu o infirmăm, deoarece respectivii sunt oameni serioşi, de diferite vârste, bărbaţi şi femei. Dacă ar fi fost vorba de un bolnav psihic sau un beţiv, era cu totul altceva. Însă toţi martorii spun acelaşi lucru, şi anume că omul acela ciudat care a zburat ulterior peste sat era îmbrăcat în costum albastru lucios. Mai departe, om vedea!”, ne-a declarat agentul şef Ion Anuţa.

Niciun comentariu: